Modellisaate blogi! Saage ükskord aru: «Eesti tippmodell» on modellide, mitte fotograafide võistlus

Katrin Pauts
, «Eesti tippmodelli» peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modellisaate võistlustööd, Helena
Modellisaate võistlustööd, Helena Foto: Aivo Kallas

Kanal 2 «Eesti tippmodelli» peatoimetaja Katrin Pauts kirjutab modellisaate blogis, et tegemist on modellide, mitte fotograafite võistlusega. Palju sahinaid ja kriitikat tekitas nimelt viimase saate seeria, kus modellihakatised poseerisid koos autodega.

Igal aastal sama jama: kuigi kõik peaksid ju olema kursis, et «Eesti tippmodell» on modellikonkurss, hakatakse kritiseerima fotograafe ja stiliste. Otsa tegi lahti Ženja Fokin, kes kukkus kritiseerima fotograafi ja stilisti tööd, samas unustades, et meie saates on A ja O siiski piltidel poseerivad modellid. Ning kui Fokin arvas, et meie klient ehk Amserv ei olnud oma kalendripiltidega rahul, siis ta eksis – kontseptsioon sai kinnituse lausa Toyota peakontorist ning asja iva oli näidata läbi modellide automudelite karakterit. Kui see Fokinile kohale ei jõudnud, ehk ütleb see midagi hoopis meie staarstilisti enda taseme kohta?

Foto: Aivo Kallas

Jätku sai see saaga blogija Malluka sissekandega Facebookis – ka Mallukas on midagi olulist sassi ajanud ega taipa, et kõik modellid ei peagi saates veatult poseerima ja fotograafil pole siin midagi teha. Konkurss käibki selle ümber, kuidas modell poseerida suudab – kui kiiresti ta oma vigadest õpib ja moemaailmas kohaneb. Ka kohtunikelt saavad sugeda ikka nõrgad poseerijad, mitte fotograafid. Eesmärk on selgitada välja parim modell, mitte valida parimat fotot. Olgu, Mallukale annan andeks, tegemist on ju moekauge inimesega, kes ei peagi asjadest aru saama.

Foto: Aivo Kallas

Ma saan aru, et Eesti moebisnis on väga pisike konnatiigikene, kus terve trobikond tegijaid kiskleb käputäie maksejõuliste klientide pärast. Seepärast on loogiline ka omavaheline õelutsemine, mida moemaailmas paistab olevat rohkem kui üheski teises valdkonnas. Mõistan, et kui fotograaf näeb saates endalt mitu tööd üle löönud konkurenti, kripeldab tal keelel igasuguseid teravusi, mida on kohe vaja sotsiaalmeedias igasugustes avatud ja kinnistes gruppides välja elada (nendes gruppides toimuva kirgliku ja samas arutu möllu taustal on mul tunne, et ehk vajakski Eesti hoopis fotograafide «superstaarisaadet» – inimestel tundub olevat tugev tähelepanu- ja eneseväljendusvajadus).

Foto: Aivo Kallas

Meie saate suurimate kriitikute hulka satub alati ka neid, kes on väga soovinud meie saates osaleda, aga keda me kahjuks pole saanud kasutada. Paraku on selline kibestumus väga läbipaistev. Soovin meie moeringkonnale rohkem tolerantsust ja üksteisega arvestamist! 

Eile õhtul istusin ma oma diivanil ja mõtlesin, et küll see issanda loomaaed on kirju. Esiteks nägin ma telekast, kuidas...

Posted by Mallukas on Tuesday, 19 January 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles