Martti Kalda: noori üksikuid pagulasmehi saab integreerida eesti naistega abiellumise läbi (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Kalda
Martti Kalda Foto: ekraanikuva, ERR

Moslemitest pagulaste integreerimisel võib olla isegi hea mõte võtta vastu pigem noori üksikuid mehi, kes abielluvad siin kohalike naistega, mitte lastega perekondi, leidis orientalist Martti Kalda ETV saates «Vabariigi kodanikud».

Martti Kalda, kelle sulest ilmus hiljuti Õpetajate Lehes kirgi kütnud artikkel «Võimatu ülesanne- pagulased Eesti haridussüsteemis» nentis, et kuna Eesti riigi senine integratsioonipoliitika venekeelse vähemusega ei ole just kõige edukam olnud, siis pole tal usku, et Eesti saab pagulaste integreerimisega edukalt hakkama.

Kuid Kalda märkis, et üks võimalus siiski on: pidevalt on küll räägitud, et parem on integreerida neid moslemeid, kes tulevad koos perekonna ja lastega, kuid ehk oleks efektiivsem hoopis segaabielude teel integreerumine. «Võib-olla olekski parem kui tuleksid üksikud 20-40 aastased mehed, kes abielluvad eesti naistega või vene naistega ja integreeruvad selle kaudu,» leidis Kalda.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles