Pühade perioodil suurenesid Omniva pakimahud mitmekordselt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaadid.
Omniva pakiautomaadid. Foto: KRIS SÜLD/Sakala

Möödunud aasta lõpul kasvas Omniva vahendatud pakkide arv võrreldes tavapärasega mitmekordseks, ligi poole sellest moodustasid saadetised välismaistest e-kaubamajadest.

«Väikepakkidest üle poolte on välismaalt tulevad saadetised, mis näitab, et inimestele meeldib välismaalt kaupa tellida. Välismaa saadetistest omakorda ligikaudu pooled tulevad Hiinast,» rääkis Omniva pakiäri juht Sten Argos.

Vahetult enne jõule vahendas Omniva üle 100 000 kirja ja mitukümmend tuhat pakisaadetist päevas. «Kui võrrelda detsembri kolme esimese nädala pakimahtu Eesti rahvaarvuga, siis võib öelda, et iga kolmas inimene sai paki Omnivaga,» selgitas Argos.

Võrreldes tavapärasega oli pakimaht kahe- ja isegi kolmekordne ning võrreldes 2014. aasta jõuludega kasvas pakisaadetiste arv ligikaudu 10 protsenti.

Kui pakisaadetiste arv igal aastal kasvab, siis kirjade arv väheneb. Võrreldes eelneva aasta jõuludega vähenes kirjade arv detsembris 14 protsenti. Sellele vaatamata saadeti jõulukuul Eestis ligikaudu miljon jõulukaarti.

Selleks, et jõulumahtudega toime tulla, palkas Omniva jõulude ajaks ka abitööjõudu. «Vahetult enne jõule käisid sorteerimisosakonnas abiks ka mitmed kontoritöötajad. Tänu kiirele reageerimisele tulime jõulumahtudega kenasti toime ning suutsime ka välismaalt tulnud pakid väljastada mõistliku aja jooksul,» lisas Argos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles