Karilaid: Tallinna Sadam peaks avaldama tellitud parvlaevade maksumuse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Eduard Laur

Riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjoni liikme Jaanus Karilaidi hinnangul peavad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja AS Tallinna Sadam avalikkust parvlaevahanke küsimustes senisest rohkem informeerima.

Kuna uued laevad saavad soetatud maksumaksja raha eest, väärib avalikkus keskerakondlase sõnul ka täpset infot uute laevade maksumuse kohta.

«Rahval on õigustatud ootus saada teada parvlaevahanke ja tellitud laevade täpset hinda. Vastasel juhul on võimatu hinnata, kas näiteks Väinamere Liinide tõrjumine mandri ja saarte vahelise parvlaevaliikluse korraldamise juurest oli kokkuvõttes maksumaksjale kasulik või mitte,» põhjendas Karilaid.

Karilaid teatas, et ta on seisukohal, et uurimiskomisjoni esimehe Artur Talviku avalikustatud parvlaevade hinnavahe ei kahjusta kellegi huve. Ta leidis, et järgmine samm peab olema tellitud nelja laeva tegeliku hinna avalikustamine.

«Leian, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja Tallinna Sadam peavad väga selgelt põhjendama, kuidas kahjustab antud hinnavahe avalikustamine ettevõtete ärihuve ning konkurentsikeskkonda,» lisas ta.

Lõpetuseks leidis Karilaid, et Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumi uurimiskomisjon on oma lühikese tegutsemisaja jooksul saanud juba väga suures mahus huvipakkuvat materjali. Hiljemalt veebruari lõpus või märtsi alguses peaks komisjon tema arvates tegema avalikkusele ülevaatliku kokkuvõtte sellest, mis siis ikkagi Tallinna Sadamas täpsemalt toimunud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles