Norrakad plaanivad hakata inimesi droonidega transportima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megakopter
Megakopter Foto: University of Oslo

Oslo ülikooli insenerid lõid äsja 61 kiloga kopterdrooni kandevõime maailmarekordi. Tulevikus loodetakse transportida sarnaste lahenduste abil veelgi raskemaid kaupu või ka näiteks inimesi, kirjutab Engadget.

Norrakate puldiga juhitav 13 propelleriga ja 48 mootoriga lennumasin oli kokku ehitatud kaheksast üksteisega ühendatud droonist. Guinnessi rekordite raamatusse jõudis Megakopteri nimeline seadeldis kõige raskemat koormat - 61 kilogrammi - üles tõstnud kopterdroonina. Kokku oli koorem õhus 37 sekundit.

Oslo ülikooli teadlased plaanivad tulevikus ehitada aga veelgi võimsamaid transpordiks mõeldud droone, millega oleks võimalik vedada kaupu või ka inimesi. Sarnast ideed arendavad aga ka mitmed teised ettevõtted ja organisatsioonid.

Lisaks logistikaga tegelevatele firmadele nagu DHL ja Amazon, mis on peamiselt huvitatud kaupade transportimisest, on olemas ka inimeste transportimiseks mõeldud droonide arendajad. Jaanuari alguses tutvustas CESi messil oma droonsõiduki prototüüpi Hiina päritolu ettevõte Ehang, millega saab täpsemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles