Noor tahab ka tänavu teada, meediast

Birgit Remiküll
, Lääne-Virumaa noortekogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu juba eelneval kolmel aastal, nii korraldab Lääne-Virumaa noortekogu maakonna noortele konverentsi ka tänavu.

Sel aastal leiab konverents aset 8. detsembril ja seekord Rakvere gümnaasiumis, kus teemaks on “Noor tahab teada: mina ja meedia”.

Kuna kõik inimesed tarbivad tänapäeval kas või ühe päeva jooksul aukartustäratava hulga meediat, siis on teema valikuga meie arvates täiesti täppi pandud.

Eriti nendel noortel, kes viibivad väga suure osa oma ajast internetis, kus puutuvad kokku igasuguse meediaga, on huvitav kuulata vahetult tegijatelt endalt, mis moodi kõik toimib ja soovitud auditooriumini jõuab.

Facebooki teame kõik ja suur osa meist veedab ka oma vaba aega sel saidil – on seegi ju meedia alla kuuluv ehk sotsiaalne meedia.

Küll aga teame vähem ehk sellest, kuidas aja­kirjani­kud saavad nii ruttu andmeid maailmas toimuva kohta ja mil moel see lugejate/vaatajate/kuulajateni jõuab.

Kes esinevad?

Ja neid asju on asjaosalised ise kõige paremad selgitama. Sellepärast on Lääne-Virumaa noortekogu kutsunud 2010. aasta konverentsile oma tegemistest rääkima Tanel Talve, kes vaatab pea igal õhtul meile teleekraanilt vastu, või näiteks Kadri Haavajõe, kes teab kõike ühe ajalehe teest meie postkastidesse.

Sellel detsembrikuu kolmapäeval on lubanud kohale tulla ka Heiti Kender, kes on meedias nii mitmel rindel tuntud, et pole ilmselt küsimust, millele ta vastata ei oskaks.

Aga selles veendumiseks peab oma küsimusega konverentsile tulema.

Kuid meedia ei tähenda ainult uudiseid. On olemas ka film, millest oskab suurepäraselt rääkida Jaanus Lekk, kel filmiteo kogemust suure kotiga kaasa võtta.

Mis kõige parem - Jaanus aitab pea iga päev mõnel filmimeistrihakatisel linateosega toime tulla, sest töötab õpetajana, seega ei ole ta tõenäoliselt heade nõuannetega kitsi.

Kuid ükski meediateemaline konverents ei saaks ilma Märt Treierita, kes on teles töötamise ajal näinud kirjeldamatult palju igasuguseid situatsioone, mistõttu on raske seda meest millegagi üllatada. Küll on meil kõigil võimalus seda proovida juba konverentsil.

Miks näeb noortekogu igal aastal vaeva esinejate ja toetajate leidmisega?

Ilmselt ikka sellepärast, et tuua noortele koju kätte inimesed, kellelt on midagi eeskujuks võtta või õppida. Kuna inimesed noortekogus on ise samuti alles koolinoored, siis on meilgi palju neid, kellega tahaks kohtuda ja kelle kogemustest kuulda.

Aina paremini

Asjadel ja tegemistel on kalduvus kasvada ja areneda - nii ka konverentsil. Võib öelda, et Lääne-Virumaa noortekogu aastakonverents oli algul üsna tagasihoidlik ettevõtmine, aga iga aastaga kasvatakse ja võetakse eelnenust õppust. Et noortekogu korraldab antud üritust juba neljandat korda, võib öelda, et õpitud on nii mõndagi ja iga aastaga läheme aina paremaks.

Muide, sel aastal kasutab noortekogu väga osavalt ära sotsiaalmeedia eeliseid.

Et see on osa konverentsi teemast, saab üritusele registreerida Facebookis ja kõik oluline info on üleval ürituse blogis www.noortahabteada.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles