Päevakäpp: Lehvivate lokkidega Muri

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muri.
Muri. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Möödunud jõulude paiku jõudis hoiukoju kaunite lokkidega Muri, kellele perenaise elukaaslane kallale läks.

Muri jõule ei armasta, vähemalt eelmisi pühi mitte: kui teised lemmikud said jõuludeks häid konserve, siis Murile tuli perenaise alkoholijoobes elukaaslane kallale. Perenaine teatas murest nii kohalikule veterinaarile kui politseile. Veterinaar võttis omakorda ühendust Eesti Loomakaitse Seltsiga ja koostöö tulemusel sai Muri ajutise hoiukodu koera eest hoolitsenud veterinaari katuse all. 

Muri haavad on kenasti paranenud ning õmblusniidid eemaldatud. Kaheaastane isane Muri on valmis uude koju minema. Eesti Loomakaitse Selts loodab, et uues kodus ei pea koerake kartma jõule, jaanipäeva ega ühtegi argipäeva. 

«Muri võiks saada suurepäraseks sõbraks heas mõttes kindla käe ja kannatliku meelega inimesele. Nimelt ei lase Muri täna veel oma jalutusrihma kaelarihmaga hästi ühendada. Hirm segab tal inimest selles toimingus usaldamast ja paneb hambaid näitama. Mingeid rünnakukatseid pole aga koerake sealjuures teinud ning kui kaelarihm välja arvata, laseb ta end kõikjalt puutuda ja korralikult kammidagi,» kirjutab Eesti Loomakaitse Selts

Koerake elab hoiukodus koos kassidega, kellega on Muril läbisaamine hea: üksteise vastu tuntakse huvi ning Muri liputab lausa sabagi. Suuri koeri Muri kardab. Lastega on koer pigem neutraalne. Muri kiindub peremesse kiiresti ning olenemata minevikust meestel ega naistel vahet ei tee. 

Toidu suhtes Muri valiv pole ning on nõus sööma nii kuivtoitu kui konserve. Toorest liha koer ei taha. Und naudib koer pigem varjatud kohas, kus tunneb end kindlalt.

Murile saab kodu pakkuda, täites vastav küsimustik siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles