Kümnes(se)!

Krista Kumberg
, lastekirjanduse uurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ILMAR TRULL lumisel tänaval
Pildil ILMAR TRULL lumisel tänaval Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Mõni kohe oskab. Ilmar Trullil on ilmunud üheksa lastele mõeldud luulekogu, neist kolm valikkogud. Jätame need kõrvale. Saame kuus raamatut. Auhindu on ta oma loomingu eest saanud ei rohkem ega vähem kui kuuel korral! Karl Eduard Söödi aastaauhinna tõid talle aastal 1997 perioodikas ilmunud luuletused, 2005. aastal «Iseloomuga loom», 2007. aastal «Järvevaht ja joogivesi» ning aastal 2012 «Tuvi jalutab».

Kultuurkapitali lasteraamatupreemia pälvisid 1997. aastal «Lõbusad luuletused» ning 2012. aastal «Järvevaht ja joogivesi». Kõike seda silmas pidades pole ime, et Trull kanti 2014. aastal IBBY aunimekirja. Trull on oma loominguga tabanud kümnesse ja tänavu ilmus tema kümnes raamat – koondkogu «Rähni ravi». Selle nagu kõigi teiste tema luulekogude adressaadi vanus jääb kaheksa ja kaheksakümne vahemikku.

Ka «Rähni ravi» tõi Trullile kõrge tunnustuse – ta pälvis selle raamatu eest Eesti Kultuurkapitali kirjanduse valdkonna aastapreemia! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles