Riho Undi «Isand»: aasta film 2015 Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Isand».
«Isand». Foto: Kaader filmist
  • Paar nädalat tagasi valisid ka filmiajakirjanikud «Isanda» parimaks filmiks.
  • «Isandat» näeb Postimehe Kinos kuni pühapäeva südaööni

Neljapäeva õhtul pärjas kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapital aasta filmi tiitliga Riho Undi animafilmi «Isand», mida saab Postimehe Kinos vaadata kuni pühapäeva hilisõhtuni.

«Isand» on võitnud filmifestivalidel hulgaliselt auhindu, mõjukamatest olgu mainitud olulisim Annecy animafilmide festivalilt saadud auhind, aga ka peaauhinnad Ottawa ja Espinho festivalilt.

«Väga hästi jutustatud terviklik lugu. Lavastus, kujundus, muusika – kõik sulandub tervikusse. Karm, aga õiglane. Ei jää kohe mitte Tuglasele alla,» hindas filmi Tiina Lokk.

Roman Baskin leidis: «Võimas, nagu Riho Undile kohane! Karakterid mahlakad ja veenvad, loos pidev pingestus, mis jõuab ka üldistuseni, kõik klapib ja töötab. Ainus, mis jäi piinama, on küsimus, kuhu kadus eelmine Isand. Kas see ongi meie tulevik?! Kui nii, siis hakkab tõeliselt hirm!!!»

Animafilm Friedebert Tuglase novelli «Popi ja Huhuu» ainetel jutustab taksikoer Popist ja ahvipärdik Huhuust, kes ootavad koju oma Isandat.

Peremeest ei tule ega tule. Kui Huhuu puurist välja murrab ja Isandat äraspidiselt matkima hakkab, peab Popi ahvi tujudega kohanema. Nüüd on Huhuu peremees ja Popi tema koer. Just niisama, nagu oli päris-Isanda aegu, ainult et Isand oli hea ja Huhuu on halb.

Üdini truu taksikoer Popi kehastab lojaalsust, rahu, turvalisust ja alalhoidlikkust, püsimatu ahvipärdik Huhuu aga isekust, rahulolematust, julmust ja ülemuslikkust. Algab kahe loomakese Suur Mäng. Maailma avastamine, olelusvõitlus ja territooriumide jagamine.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles