Savisaar: kaalun presidendiks kandideerimist (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Tallinna TV 5
Edgar Savisaar Tallinna TV 5 Foto: Viktor Burkivski

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles tänaõhtuses Tallinna televisiooni saates «TeleTallinn», et kapo ja prokuratuuri tegevus ei tekita temas hirmu ja pigem suurendab tema soovi Eesti presidendiks kandideerida.  

Saatejuhi küsimusele, kas Savisaar siis kandideerib presidendiks, vastas Keskerakonna juht ebamääraselt: «See, kes ütleb, et kandideerib, see lastakse auklikuks. Ma tahaks end veidi hoida. Küll see aeg tuleb, kui ilmub kandidaat, kes ka läbi läheb. Kas see olen mina või keegi teine – vaatame, mis aeg ja elu toovad.»

Savisaar nõustus saates esitatud väitega, et president Toomas Hendrik Ilves on «tugevalt ameerikameelne», ja lisas: «Tahaksin julgustada, et meie järgmine president küll ameerikameelne pole.»

Lisaks meenutas Savisaar, et Siim Kallas olevat kunagi välja tulnud ideega, et presidendi ja peaministri ametikoht tuleks ühendada.

«Võibolla see oleks otstarbekas,» leidis Savisaar. «See vääriks arutamist ja võibolla isegi referendumit. Las rahvas otsustab.»

Savisaar märkis, et tema probleem võimaliku presidendiks kandideerimise puhul pole mitte tema tervis, vaid asjaolu, et rahvas ei saa presidenti valida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles