Pildid ja video: USA idarannikul valmistutakse suureks lumetormiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide meteoroloogide andmetel saabub täna idarannikule lumetorm, mille tõttu võib maha sadada rekordiline lumekogus, ulatudes 60 sentimeetrini.

Võimude teatel puudutab lumetorm rohkem kui 50 miljonit inimest, kellel soovitati varuda koju süüa, juua, küünlaid, tikke ja muud vajalikku, edastab BBC.

Lumetormi tõttu võivad tekkida elektrikatkestused, liiklus- ja lennuseisakud.

Juba eile oli paljudes ostukeskustes ja poodides näha tühje riiuleid ning kassajärjekorrad olid väga pikad, kuna osteti tormi üleelamiseks vajalikku.

Meteoroloogid ja võimud andsid tormihoiatuse Marylandi, Põhja-Carolina, Georgia, Pennsylvania, Virginia ja Colombia piirkonnale. Torm mõjutab ka Arkansase, Tennessee, Kentucky ja New Yorgi osariiki.  

Kõige tugevamat lumesadu oodatakse Washingtonis ja selle ümbruses, selle tõttu seiskasid linnavõimud probleemide ennetamiseks ühistranspordiliikluse kogu nädalalõpuks. Samuti on USA idaranniku paljudes osariikides, kuid ka pealinnas Washingtonis koolid ja lasteaiad suletud.

Meteoroloogide teatel võivad lumetormis tuuleiilid ulatuda 50 kilomeetrini tunnis, kuid Washingtonis ja Baltimore´is võivad need veelgi tugevamad olla.

USA riikliku ilmateenistuse juht Louis Uccellini kinnitas, et saabuv torm on üks tugevamaid ja see mõjutab rohkem kui 50 miljoni inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles