Venemaa viisade kompenseerimiseks eraldati 46 000 eurot

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: PETSERI KLOOSTER  : PETSERI, VENEMAA, 15NOV02 -  
Petseri klooster.
al/Foto ALO LÕHMUS POSTIMEES
TRT01: PETSERI KLOOSTER : PETSERI, VENEMAA, 15NOV02 - Petseri klooster. al/Foto ALO LÕHMUS POSTIMEES Foto: ALO LÕHMUS/PM/SCANPIX BALTICS

Riigihalduse minister Arto Aas allkirjastas käskkirja, millega avatakse taotluste vastuvõtt 2016. aasta Venemaa Föderatsiooni viisade kompenseerimiseks. Eraldatud 46 000 eurot on mõeldud inimestele, kellel elavad sugulased või on sugulaste hauad Venemaa piiriäärsetel aladel. 

Kompensatsiooni saamiseks võivad taotlusi esitada kõigis maakondades elavad Eesti kodanikud, kes soovivad külastada Venemaa piiri äärsetel aladel elavaid lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku. 

Lähisugulaseks loetakse ema, isa, tütar, poeg, õde, vend, vanaema, vanaisa ja lapselaps. Sugulaseks loetakse taotleja lähisugulase või taotleja abikaasa tütart, poega, ema, isa, õde, venda, vanaema, vanaisa või lapselast.

Sõltuvalt külastatavast piirkonnast tuleb taotlused esitada kas Võru või Ida-Viru maavalitsusele.

Inimesed, kes külastavad abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku Venemaa Föderatsiooni Pihkva oblasti Petseri linnas või Petseri rajooni Irboska, Krupa, Kulje, Laura, Uue-Irboska, Pankjavitsa või Petseri vallas, peaksid oma taotlusega pöörduma Võru maavalitsuse poole.

Inimesed, kes külastavad aga abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku Leningradi oblasti Slantsõ rajooni Zagrive vallas, Kingissepa rajooni Bolšelutski ja Kuzemkino vallas ning Ivangorodi linnas, peaksid pöörduma Ida-Viru maavalitsusse. 

Taotlus esitatakse kahes etapis – hiljemalt 31. oktoobriks tuleb maavalitsusele esitada taotlus 2016. aastal viisa taotluse menetlemise tasu kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks. Maavanem teeb nimekirja kandmise otsuse vastava korraldusega kord kuus. Taotlus kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks tuleb esitada igal aastal uuesti – ka siis, kui varasematel aastatel ollakse kompensatsiooni saajate nimekirja kantud.

Viisa taotluse menetlemise tasu kompensatsiooni saajate nimekirja kantud isikutel on õigus kuni 1. detsembrini esitada taotlus kompensatsiooni saamiseks. Taotlus tuleb üldjuhul esitada kümne tööpäeva jooksul viisa kättesaamisest. Igale taotlejale hüvitatakse viisa taotluse menetlemise tasu käesoleval aastal maksimaalselt 70 euro ulatuses. Hüvitist saab viisa eest, mille kehtivusaeg langeb kas osaliselt või täielikult 2016. aastasse.

Taotlus kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks ja kompensatsiooni saamiseks tuleb taotlejal esitada paberil või elektrooniliselt ja digitaalselt allkirjastatuna. Taotlusele tuleb lisada nõutavad lisadokumendid.

Möödunud aastal maksti kompensatsiooni 662 korral kokku üle 42 000 euro eest. Enim taotlusi oli Ida-Viru, Tartu ja Võru maakonna elanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles