James Bondi superauto läheb oksjonile

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Bondi Aston Martin DB10 läheb oksjonile
James Bondi Aston Martin DB10 läheb oksjonile Foto: SCANPIX

Üks kümnest spetsiaalselt James Bondi filmi «Spectre» tarbeks valmistatud Aston Martin DB 10st müüakse Londonis toimuval Christies´ heategevuslikul oksjonil maha, kirjutab Autocar.

Konkreetne mudel on üks kahest reklaami ja turunduse jaoks kasutatud autost, mida ei ehitatud filmi jaoks ümber.

DB10 valmistati Aston Martini poolt spetsiaalselt Bondi filmi jaoks. Oksjonile minev eksemplar on ainuke, mida on huvilistel võimalik avalikul turul osta. Christies´ oksjon toimub Londonis 18. veebruaril ehk samal päeval, mil välja tuleb «Spectre» DVD. Süsinikfiibrist, Daniel Craigi autogrammiga varustatud DB10 eest loodetakse saada vähemalt miljon naela, mis läheb kõik heategevusorganisatsioonile Médecins Sans Frontières.

Auto tehnilisi näitajaid ei ole detailselt avalikustatud. Teada on, et sellel on 4,7-liitrine V8 mootor ning tippkiiruseks on umbes 300 km/h. Kes iganes lahkub oksjonilt võidukalt, saab autot kasutada vaid suletud alal, kuna väljaspool tavalist tootmisprotsessi loodud DB10l puuduvad avalikel teedel sõitmiseks vajalikud load ja sertifikaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles