Gerassimov: Vene sõjaväes on uusima relvastuse osakaal 47 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kindralstaabiülem armeekindral Valeri Gerassimov
Vene kindralstaabiülem armeekindral Valeri Gerassimov Foto: SCANPIX

Vene sõjaväge varustatakse uusima relvastusega ennaktempos ning selle osakaal relvajõududes on praegu keskmiselt 47 protsenti, ütles kindralstaabiülem armeekindral Valeri Gerassimov.

«Me täitsime presidendi ülesande saavutada 1. jaanuariks 2016, et 30 protsenti relvastusest ja tehnikast oleks tänapäevane - kõigis relvaliikides,» ütles Gerassimov tele-eetris.

Tema sõnutsi on sõjaväes see näitaja praegu keskmiselt 47 protsenti.

«Kusagil on see suurem, kusagil väiksem, kuid mitte kusagil vähem kui 30 protsenti. Seda me kontrollime ja peame arvet ning ei ole kahtlust, et ülesanne saada 2020. aastaks 70 protsendi ulatuses uus relvastus ja tehnika saab täidetud. Selleks on kõik võimalused olemas,» ütles Gerassimov.

«Tänavu on kaitseministeeriumi ees mitte vähem tähtsad ülesanded. Esiteks, me peame kogu relvajõududes jõudma relva- ja tehnikatarnetega 49 protsendi rajale,» ütles kindralstaabiülem.

Hinnates mulluseid tulemusi, märkis Gerassimov, et relvajõudude juhtkond on nendega rahul. «Tervikuna möödus see hoogsalt, lahingu-, operatiiv- ja mobilisatsiooniettevalmistuse plaanipäraste ürituste kõrval tegime ka äkkülevaatusi. Neid oli viis, suurülevaatusi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles