Video: Männiku karjääri jääle minnakse rallima vaid omal riisikol

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Männiku järvestikku kuuluval Tammemäe järve jääl oli täna tihe liiklus, olenemata sellest, et aeg-ajalt mõni auto läbi jää vajub ning teeolusid kirjeldatakse kui «autot retsivaid». Mis inimesi järve jääle toob?

«Kui rallit sõidad, siis pisik on ikka sees, kiirused ja lihtsalt fun on nädalavahetusel tulla mõne sõbraga ja head sõitu teha,» muljetas rajal kiiremaid ringe teinud Gert, mis teda jääle ajendas tulema. Väike kogus adrenaliini on tema sõnul garanteeritud: «Väga lõbus on». 

Täna kõrvalistujarollis olnud Andres rääkis, et jäärajale toob inimesi ikka põnevus. «Ning loomulikult ka see, et enda autot rohkem tundma õppida,» lisas mees, kelle sõnul tullakse tagasi, kui olud paremaks lähevad. 

Kõik küsitletavad sõnasid, et täna olid jääraja olud hiljutise sulailma tõttu küllaltki kehvad. Jäärada avastama tulnud Devin arvas, et praegustes oludes on tegemist pigem «auto retsimisega». Ta rõhutas, et igaüks tuleb järvejääle omal riskil.  

Ometi leiab ta, et järvejääl sõitmine annab võimaluse proovida libedaid teeolusid ning hiljem ohutumalt liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles