Euroopa kontrollikoja liiget konkursiga otsima ei hakata

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Liis Treimann

Valitsusliidu erakonnad pole nõus opositsiooni ideega korraldada Euroopa kontrollikoja esindaja leidmiseks avalik konkurss.

Reformierakonna aseesimees Hanno Pevkur leidis, et opositsioonierakonnad ei pea muretsema - valitsus teeb oma tööd ja leiab kindlasti Eestile väärika kandidaadi, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kui vaadata Juhan Partsi CV-d ja vaadata tema varasemat töökäiku, siis tegelikult on tegemist väga väärika kandidaadiga,» tõdes Pevkur.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Siim Kiisler nentis, et kõige paremad võimalused on Juhan Partsil ning konkursi ideed võiks tema arvates kaaluda siis, kui kandidaati poleks.

Sotsiaaldemokraat Andres Anvelt märkis, et avalik konkurss selliste ametikohtade täitmiseks pole õigustatud.

Opositsioonierakonnad edastasid eile peaminister Taavi Rõivasele ühise pöördumise, milles märgiti, et kui koalitsioon ühises kandidaadis kokkuleppele jõuda ei suuda, tuleb koha täitmiseks kuulutada välja avalik konkurss.

«Valitsuspartnerite kemplemine naeruvääristab valitsust ning jätab halva mulje ka meie lähematele välispartneritele. Olukord vajab lahendust ning meie hinnangul saab seda teha läbi avaliku konkursi väljakuulutamise. Nii on võimalik antud kohale leida reaalselt pädevaim isik,» sõnas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme tõi omakorda välja, et Juhan Partsi senised eksisammud ministrina näitavad ilmekalt, et ta ei ole sellele positsioonile sobiv.

«Kui ühtemoodi ei tulda ülesandega toime, siis tuleb proovida teistmoodi. Meie poolest võiks ka Juhan Partsil olla võimalus avalikul konkursil kandideerida, kuid konkurss peab olema aus ja kellelegi ei tohi ette eeliseid teha,» võttis Vabaerakonna fraktsiooni esimees Andres Herkel opositsioonierakondade pöördumise kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles