Henrik Roonemaa: kas lepatriinu-kultuur muutub?

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Peeter Langovits

«See on lihtsalt rootslaste stiil,» ütles üks mu telekomiäri hästi tundev tuttav, kui tuli uudis Eesti Telekomi ja EMT pikaajalise juhi Valdo Kalmu ametist lahkumisest. «Nad tahavad oma asja ära teha ja toovad selleks oma mehe.»

Tol hetkel ei olnud avalikult teada, mis see «oma asi» on, aga eelmisel nädalal sai see selgeks: meil on nüüd Elioni ja EMT asemel Telia. Rootslased tegid Eesti Telekomis ära selle, mille soomlased Elisas ja teised rootslased Tele2s olid juba ammu teinud, ehk ühendanud telefonifirma ja mobiilioperaatori.

EMT ja Elion olid oma eraldiseismise soovis juba lausa legendaarsed. Küllap sellele oli võimalik tuua ratsionaalseid argumente, aga suures plaanis on ju ammu selge, et Elion ja EMT pakkusid sisuliselt samu teenuseid samadele klientidele, aga olid miskipärast eraldiseisvad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles