Kohtuniku eksimus kartelliasjas võib riigile üle poole miljoni maksma minna

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinakartelli osalised maakohtus.
Viinakartelli osalised maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Kohtuniku eksimus Liviko ja jaekettide viinakartelli asjas võib maksumaksjale tuua ligi 600 000 euro suuruse arve, kirjutab Äripäev.

Ringkonnakohus tühistas eelmisel nädalal varasema maakohtu otsuse ja mõistis riigilt menetluskulude hüvitamiseks välja ligi 600 000 eurot.

Kohtuotsus on veel jõustumata ja avaldamata, samuti on avaldamata hüvitamisele kuuluvad kulutused õigusabile. Äripäeva andmeil ulatusid Liviko kulutused õigusabile ilma käibemaksuta ligi 200 000 euroni, Prisma Peremarketil 115 600 euroni ja Rimil 70 000 euroni, kirjutab ajaleht. Liviko puhul on kulutused õigusabile isegi suuremad kui esialgse kohtuotsuse kohaselt korraga tasuda tulnud trahv 127 600 eurot.

Maxima kaitsja Marko Kairjak rõhutas, et prokuratuur on avalikult teavitanud vaidluse jätkamisest riigikohtus ning teoreetiliselt võib juhtuda, et riigikohus tühistab ringkonnakohtu otsuse ja menetluskulud võivad seetõttu Eesti Vabariigi jaoks muutuda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles