Narvas avatakse Eesti neljas siseterviserada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pikim siseterviserada asub Swedbanki Liivalaia kontoris.
Eesti pikim siseterviserada asub Swedbanki Liivalaia kontoris. Foto: Kuvatõmmis videost

Täna avatakse Narva kutseõppekeskuses Eesti neljas sisetingimustes terviserada. 400-meetrine rada kulgeb kurviliselt läbi kutseõppekeskuse hoone kolme korruse ja ühendab endas maja olulisi kohti.

«Koolijuhina on mul väga hea meel idee algatuse üle, initsiatiiv tuli meie kehalise kasvatuse õpetajalt Vladimir Všivtsevilt, kes käesoleval õppeaastal meie koolis tööd alustas,» ütles Narva kutseõppekeskuse direktor Riina Veidenbaum. Kuna tegemist on esimese Eesti kutsekooliga, kuhu on siseterviserada loodud, avaldab Veidenbaum lootust, et teised koolid järgivad nende eeskuju. Siseterviseradasid on Eestis rajatud hetkel kolm: Rahvusooperis Estonia (500m), Eesti Energia Lelle tänava kontoris ja Swedbanki peahoones Tallinnas (1,2km).

Siseterviseraja rajameistriks on Narva Pähklimäe terviseraja eestvedaja Vladimir Všivtsev. Sihtasutuse Eesti Terviserajad poolt rajatav «Narva meistrite terviserada» on mõeldud kasutamiseks nii õpilastele kui ka õpetajatele ning kooli külalistele – nii luuakse kooliperele võimalus hoones rohkem teadlikult liikuda ning juhitakse tähelepanu liikumisharjumustele ja tervisele.

Terviserada avatakse kutseõppekeskuse tervisepäeva raames, mis hõlmab endas veel ka suusatamist Pähklimäe terviserajal, uisutamist, jalutamist promenaadil ning terviseloengut suitsetamisest. «400-meetrine virgutus on hea vaheldus õppetööle ning toob kergejõustikustaadioni pikkuse mitmekülgse liikumisvõimaluse kohe käe-jala juurde. Loodan, et rada aitab kaasa sagedase liikumisharjumuse tekkimisele ning treeninguteks tullakse juba meie terviseradadele looduses,» ütles SA Eesti Terviserajad siseterviseradade projektijuht Alo Lõoke.

Sihtasutus Eesti Terviserajad on asutatud 2005. aastal Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia AS-ide poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis üle 100 terviseraja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles