Elektrijaamade hooldusfirma koondab Ida-Virumaal kümneid töötajaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alstomi logo ettevõtte peakorteril Levallois-Perret's Pariisi lähedal.
Alstomi logo ettevõtte peakorteril Levallois-Perret's Pariisi lähedal. Foto: Christophe Ena / AP

Eestis peamiselt elektrijaamade hoolduse ja remondiga tegelev Alstom koondab ametiühingu andmeil tänavu ligi 90 töötajat, kirjutab Põhjarannik.

Narva energia ametiühingu esimees Andrei Zaitsev rääkis ajalehele, et temale teadaolevalt on aktsiaseltsis Alstom Estonia kavas koondada veebruaris 19 ja mais 68 töökohta.

«Veebruaris koondatava 19 inimese nimekiri on juba olemas, mais aga hakatakse ettevõtet restruktureerima ning see puudutab kõike – nii Tallinnas asuvat peakontorit kui ka kõiki teenistusi,» ütles Zaitsev.

Alstomi Eesti üksuse palgal oli 2014/2015 majandusaasta lõpus aastaaruande järgi 573 inimest. Prantsuse kontserni Eesti tütarfirma tegeleb energeetika ja elektriseadmete ja -rajatiste ehituse, remondi ja hooldamisega. Ettevõtte peamised kliendid on Eesti Energia, Viru Keemia Grupp, Fortum jt.

Alstom on Eestis muu hulgas rajanud ka Eesti Energia uue Auvere elektrijaama.

Alstom müüs mullu oma energeetikadivisjoni General Electricule (GE). Müügijärgselt on GE teatanud koondamistest endistes Alstomi üksustes üle Euroopa.

Alstom Estonia käive oli mullu märtsiga lõppenud majandusaastal 68,8 miljonit eurot ja puhaskasum 1,3 miljonit eurot. Varasemal majandusaastal ulatus käive 147 miljoni ja kasum 3,3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles