Ian McKellen: homofoobia on Hollywoodis sama suur probleem kui rassism

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian McKellen, "The Hobbit: The Desolation of Smaug"
Ian McKellen, "The Hobbit: The Desolation of Smaug" Foto: SCANPIX

Näitleja Ian McKellen usub, et homofoobia on Hollywoodis sama suur probleem kui rassism.

76-aastane «Sõrmuste isanda» staar märkis, et ükski avalikult homoseksuaalne näitleja pole võitnud ihaldatuimat filmiauhinda Oscarit, kirjutas The Guardian.

«Ükski avalikult homoseksuaalne mees pole võitnud Oscarit... Huvitav, kas tegu on eelarvamuse või juhusega?» arutles McKellen.

Näitleja märkis, et Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman ja Sean Penn on võitnud kuldmehikese geimehe kehastamise eest: «Kui nutikas! Mis oleks, kui annaks mulle Oscari heteromehe mängimise eest?»

McKellen on Oscarile kandideerinud kahel korral, filmides «Gods and Monsters» ja «The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring» tehtud rolli eest.

«Minu tänukõne on olnud kahes pintsakus... «Olen uhkusega esimene geimees, kes võidab Oscari.» Olen selle kaks korda taskusse tagasi pannud,» tunnistas ta.

Ameerika Filmiakadeemia on sel aastal kõvasti kriitikat pälvinud, kuna üheski kategoorias ei kandideeri teist aastat järjest mustanahalist näitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles