Anvelt: oleme kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmisele lähemal kui kunagi varem

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Jaanus Lensment

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni esimehe Andres Anvelti sõnul on riigikogus peetavad konsultatsioonid jõudnud seisu, kus kooseluseaduse rakenduseelnõu täismahus vastuvõtmiseks vajalikud hääled saadakse usutavasti kokku juba lähipäevil.

«Kindel on see, et me oleme kokkuleppele lähemal kui kunagi varem,» ütles Anvelt kümmekond päeva nii koalitsioonipartnerite kui huvigruppidega peetud konsultatsioone kommenteerides. «Kooseluseadus koos kõigi vajalike rakendusaktidega on kodanike võrdse kohtlemise tagamiseks põhimõttelise tähtsusega küsimus, mistõttu oleme praeguseks teinud kõik endast oleneva kokkuleppe saavutamiseks.»

Anvelt kinnitas, et kooseluseaduse alustalad jäävad endiseks: tegu on sooneutraalse seadusega kõigile Eesti kooselupaaridele. Tema sõnul minnakse rakendusaktide puhul välja terviklahendusele, mille vastuvõtmine eeldab riigikogus vähemalt 51 häält.

Tema sõnul toetavad rakendusaktide vastuvõtmist kõik riigikogu 15 sotsiaaldemokraati ja samas paadis on enamik Reformierakonna saadikuid. Usutavasti annavad tema sõnul rakendusseaduse vastuvõtmiseks vajaliku toetuse ka koalitsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikmed.

Kooseluseaduse rakenduseelnõu pidi algse plaani kohaselt teisele lugemisele jõudma juba teisipäeval. Esmaspäeval võttis täiskogu õiguskomisjoni ettepanekul selle päevakorrast aga välja, et anda saadikutele kompromisside otsimiseks ja muudatuste tegemiseks rohkem aega.

Kuna tuleval nädalal täiskogu istungeid ei toimu, jõuab eelnõu teisele lugemisele kõige varem ülejärgmisel nädalal. Õiguskomisjon jätkab rakenduseelnõu muudatusettepanekute arutamist homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles