Rõivas lubas Euroopa Kontrollikoja kandidaadi kohta otsust lähinädalatel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles täna riigikogu infotunnis, et valitsus otsustab Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi tõenäoliselt lähinädalatel.

«Ma usun, et küllap see otsus lähinädalate jooksul ka tuleb,» ütles Rõivas vastuses Vabaerakonna esimehele Andres Herkelile, kes meenutas, et kontrollikoja liikme esitamise tähtaeg oli juba novembris.

Rõivas viitas heale tavale, mille kohaselt langetab valitsus otsuseid konsensuslikult. «Me teame mitut väga halba näidet minevikust, kus konsensuse eiramine on viinud väga kiiresti ka valitsuskoostöö lõpuni. Ja see on ka põhjus, miks ma olen valinud selle tee, et konsensusele lähemale jõuda,» lausus Rõivas, kelle hinnangul on edulootused nii kõige suuremad. «Nii et ootame pisut veel, leiame Eestis selle kandidaadi, nimetamata ta kindlasti ei jää.»

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv rahandusminister Sven Sester teatas juba novembris, et esitab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna vastuseisust hoolimata kontrollikoja liikme kandidaadiks oma erakonnakaaslase, endise peaministri ja praegu riigikokku kuuluva Juhan Partsi.

Rõivas on varem korduvalt kinnitanud, et peab Partsi kontrollikoja liikme kohale tugevaks kandidaadiks, kelle varasem töökogemus, oskused ja kogemused on piisavad, et Eestit hästi esindada.

Praegu töötab Euroopa Kontrollikoja liikmena Kersti Kaljulaid, kelle teine kuueaastane ametiaeg lõpeb mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles