Kurjategija ründas sularahaautomaadist raha võtnud inimest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva õhtul kella 22 ajal sai G4S ekipaaž paanikahäire ühest Põhja-Tallinna kauplusest, kus üks isik oli üritanud raha röövida mehelt, kes võttis sularahaautomaadist raha välja.

Mees kasutas enesekaitseks gaasipihustit ja suutis rünnaku tõrjuda. Samuti läksid talle appi kaupluse turvatöötajad. Sündmuskohale saabunud G4S ekipaaž julgestas kaupluse turvatöötajaid ja kaupluse külastajat rünnanud mees anti politseile üle, teatas G4Si pressiesindaja.

G4S turvatöötajad soovitavad automaadist sularaha välja võttes olla tähelepanelik. Kahtlaste isikute lähenedes on soovitav sularaha väljavõtmine katkestada. Samuti tuleks kahtlastest isikutest informeerida objekti turvatöötajat. Juhul kui teid rünnatakse, tuleks kindlasti teha nii kõva häält kui vähegi suudate, et keegi appi tuleks või joosta rahvarohkesse kohta ja oodata abi.

Kui näete abivajajat, siis tuleb sellest koheselt anda teada hädaabinumbril 112 ning võimalusel minna appi, kuid seda tehes ei tohi seada ohtu enda elu ja tervist.

Samuti on palju abi erivahenditest nagu pipragaas või piprageel. Neid soetades tuleb kindlasti põhjalikult tutvuda kasutusjuhendiga, et vahendeid õigesti enesekaitseks kasutada. Vastasel juhul võib oskamatusest sellega hoopis endale viga teha, näiteks pihustades pipragaasiga vales suunas või vastu tuult, hoiatas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles