Juske: Tallinna arengu üle otsustamine viiakse üle Hundisilmale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske sõnul soovib linnavalitsus tulevikus otsustada linnaosade arengu üle avalikkust kaasamata, teatas SDE linnavolikogu fraktsioon.

Kolmapäevasel Tallinna linnavolikogu istungil on arutelu all linna põhimääruse muutmise eelnõu, mille kohaselt poleks linnavalitsusel tulevikus enam kohustust koostada valdkondlikke arengukavasid ning linnaosade arengukavasid hakkaks linnavolikogu asemel vastu võtma linnavalitsus.

«Sisuliselt tähendab see seda, et linnavalitsus soovib lõpetada valdkondlike arengukavade koostamise ning otsustada linnaosade arengu üle avalikkust kaasamata,» sõnas Juske. «Linnavalitsuse ettepanek on jätk senisele laiskusele, sest enamike Tallinna linnaosade ja valdkondlike arengukavade kestvusperioodid on ammu möödas.» Hetkel on kehtivad arengukavad ainult Põhja-Tallinna, Kesklinna ja Pirita linnaosadel.

«Me ei saa kuidagi nõus olla sellega, et kui tulevikus linnavalitsus isegi suvatseb linnaosale arengukava koostada, siis tehakse seda ilma laiema aruteluta. Arengukava on linnaosa prioriteetide ja eesmärkide seadmiseks hädavajalik dokument, mille koostamisel ja vastuvõtmisel peab olema kaasarääkimise võimalus,» ütles sotsiaaldemokraadist munitsipaalpoliitik.

Juske sõnul on taoline süsteemne tegevus ajendatud keskerakondliku linnavalitsuse hirmust kaotada kontroll Tallinnas.

«Linnavalitsus on viimastel aastatel tegelenud laiahaardelise tsentraliseerimispoliitikaga, mille tagajärjel on linnaosadele jäänud kasutada vaid viis protsenti linnaeelarve vahenditest ning investeeringute kavandamisel ei arvestata linnaosavalitsuste ega linnaosade elanike soovidega ning ka halduskogude liikmete arvamust ei võeta kuulda. Otsustamine on viidud linnavalitsuse liikmete poliitbüroosse,» lisas ta.

Juske hinnangul tuleb halduskogude rolli otsustamisel hoopis suurendada, rakendada ka Tallinnas teiste linnade näitel edukaks osutunud kaasavat eelarvet ning muuta Tallinna juhtimine läbipaistvaks ja demokraatlikuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles