Suurhaigla vajab munarakudoonoreid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal naisel pole võimalust rasestuda.
Igal naisel pole võimalust rasestuda. Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna keskhaigla viljatusravikeskus kutsub 18-35-aastasi naisi üles loovutama oma munarakke peredele, kellel puudub bioloogiline võimalus saada lapsi enda geneetilise materjaliga.

Selliseid peresid aidata soovijatel palutakse ühendust võtta viljatusravikeskusega tööpäeviti kella 8–15 telefonil 5919 8395 või e-posti aadressil ruth.essi@itk.ee, teatas haigla. Potentsiaalsele doonorile tutvustatakse seejärel munarakudoonorluse olemust ning loovutamise tingimusi.

Alates 2012. aastast külmutatakse Ida-Tallinna keskhaigla viljatusravikeskuses nii seemne- kui munarakke. Munarakke on võimalik külmutada vähidiagnoosiga naistel, kes vajavad keemia- või kiiritusravi. Munarakkude külmutamine võimaldab naisel tervenedes rasestuda. Samuti pakutakse teenust naistele, kes plaanivad rasestuda oma hilisemas eluperioodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles