Ilmateenistus andis neljale maakonnale teise astme hoiatuse: tuul võib tõusta kuni 28 m/s

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine ilm Tallinnas
Tormine ilm Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Ilmateenistus andis täna õhtul neljale maakonnale teise astme hoiatuse ehk ilm on ohtlik, ülejäänud maakondadele on antud esimese astme hoiatus. Tuul tugevneb mandril puhanguti 20 meetrini sekundis, saartel ja rannikul aga 28 meetrini sekundis.

Teise astme hoiatus on hetkel antud Harjumaa, Läänemaa, Hiiumaa ja Saaremaa kohta. See tähendab, et ilm on ohtlik ja tuleb olla väga tähelepanelik ja pidevalt ilmaprognoosi jälgida.

Ülejäänud maakondade puhul kehtib esimese astme hoiatus ehk ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Soovitav on jälgida edasist ilmaprognoosi.

Kollane tähendab esimese taseme hoiatust, oranž teise astme hoiatust. Allikas: Ilmateenistus
Kollane tähendab esimese taseme hoiatust, oranž teise astme hoiatust. Allikas: Ilmateenistus Foto: ilmateenistus

Harju- ja Läänemaal puhub lääne- ja loodetuul 14 m/s, puhanguti kuni 20, rannikul 25-28 m/s. Ilmateenistus hoiatab ka libeduse eest.

Hiiu- ja Saaremaal puhub edela- ja läänetuul 14-18, puhanguti 25-28 m/s, õhtul pöördub tuul loodesse.

Mujal maakondades võib tuul tõusta kuni 25 meetrini sekundis ning pea kõikjal püsib libeduseoht.

Südaöö paiku on Elektrilevi andmetel Eestis vooluta umbes 3000 majapidamist. Kõige rohkem elektrikatkestusi on Lääne-Virumaal, Saaremaal, Järvamaal ja Pärnumaal.

Elektrilevi kinnitusel kõrvaldatakse rikked esimesel võimalusel. Vaata elektrikatkestuste kaarti reaalajas siit.

Tormituul pole seni suurt kahju põhjustanud

Päästeameti pressiesindaja kinnitas hilisõhtul, et tormituul ei ole õhtu jooksul suurt kahju põhjustanud.

Öösel sajab Eestis kohati lund või lörtsi, õhutemperatuur jääb -2 ja +3 kraadi vahele. Ilmateenistuse prognoosi järgi homme ennelõunal tuul vaibub, kuid päeva peale tõuseb tuul taas tormiks.

Kaart: kus puhub südaöö paiku kõige tugevam tuul?

Südaöö paiku on tuul endiselt kõige tugevam loode- ja põhjarannikul. Kui kella 20 ajal mõõdeti Läänemaal Noarootsi vallas Osmussaares tuulepuhanguks koguni 30,7 m/s ja kella 22 paiku 30,2 m/s, siis südaöö paiku näitavad ilmateenistuse vaatlusandmed, et tuul on Osmussaares pisut vaibunud, puhudes 24,4 m/s. Pakri poolsaarel põhjarannikul on tuul 24,7 m/s.

Vaatlusandmeid vaata siit.

Allikas:
Allikas: Foto: ilmateenistus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles