Ruussaar: komisjoni proovikiviks saavad märtsivalimiste kulutused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar
Ainar Ruussaar Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Ainar Ruussaar leidis, et uue erakondade rahastamise kontrollikomisjoni tuleprooviks saavad märtsivalimised ja kuidas pärast neid loodav komisjon suudab kontrollida riigikogu valimistele eelnenud kampaania kulutusi.

«Arvata, et parlamendivälised erakonnaliikmed on kuidagi sõltumatumad oma erakonnast, pole reaalne, leidis ajakirjanik Argo Ideon komisjoni koostamise printsiipi kritiseerides Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«On müstiline, miks nii võimsad ja sõltumatud institutsioonid nagu õiguskantsler, riigikontroll ja vabariigi valimiskomisjon nii resoluutselt end sellest komisjonist distantseerisid. Paistab, et nad ei julge ega taha külge võtta erakondade rahastamise kontrolli,» rääkis Ruussaar.

«Komisjon asub tööle alles pärast märtsivalimisi ning märgilise tähtsusega saab olema komisjoni töö märtsivalimiste eelse aja kulutuste kontrollimisel,»sõnas ta.

«Komisjoni tööl võib olla tulemusi, kui poliitikud ei lähe komisjonis teiste ekspertidega kaklema,» leidis Ideon.

«Uus seadus ja komisjon on kindlasti suur samm edasi ning mida laiemale pinnale komisjon viidi, seda raskem on seda mõnel huvigrupil õigelt teelt kõrvale kallutada,» uskus ettevõtja Rein Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles