Kevadeennustaja? Suur sula katkestas kärnkonna talveune

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kärnkonn" pälvis tunnustuse laste loomapiltide kategoorias.
"Kärnkonn" pälvis tunnustuse laste loomapiltide kategoorias. Foto: Kelli Tõnisalu

Saaremaa kooliõpilane avastas kolmapäeval kooli minnes lumelt talveunest üles ärganud konna ja pildistas ootamatu leiu ka üles.

«Ta oli tänavalaterna all lumehange peal, Kärla koolist mõnesaja meetri kaugusel,» rääkis Maarja Nõu. Neiu kinnitas, et talle on öeldud, et kui konn on väljas, siis enam külmaks ei lähe, kirjutab Meie Maa.

Looduskaitse bioloog Tõnu Talvi tõdes, et tegemist on hariliku kärnkonnaga. Samuti oskas ta hästi põhjendada, miks konn jaanuaris talveunest ärkas.

«Kahepaiksed on kõigusoojased. Nii ei olegi suur ime, et ajutiselt tõusnud temperatuur ja häirimine talvituskohas võib kärnkonna oma talvitumiskohta vahetama panna. See põhjustab muidugi väga väärtusliku energia kulutamist, samas ei tähenda selline asi veel kevadet. Ikka juhtub, on varem juhtunud ja juhtub ka edaspidi,» rääkis Talvi.

Vaata fotot lumel istuvast kärnkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles