Ehud Olmert teatab homme tagasiastumisest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Ehud Olmert lubas septembris tagasi astuda.
Iisraeli peaminister Ehud Olmert lubas septembris tagasi astuda. Foto: AP / Scanpix

Iisraeli peaminister Ehud Olmert kavatseb tema pressiesindaja sõnul juba homme teatada tagasiastumisest, et loovutada valitsusjuhi koht Kadima partei uuele liidrile, välisminister Tzipi Livnile.

 

Peaminister kavatseb teatada oma otsusest pühapäevasel kabinetiistungil ning esitada ametliku lahkumisavalduse president Shimon Peresele enne viimase ärasõitu New Yorki, kus algab ÜRO peaassamblee kohtumine, vahendas AFP.

Olmerti sunnivad tagasi astuma korruptsioonisüüdistused, mis tema enda kinnitusel on alusetud. Oma otsusest taanduda erakonnale sügisel valitava uue juhi kasuks teatas ta juba juuli lõpus.

Kadima partei uueks liidriks valiti sel nädalal välisminister Tsipi Livni, kes edestas napilt transpordiministrit Shaul Mofazi. Livnile jääb nüüd poolteist kuud aega, et kinnitada valitsuskoalitsioon, vältimaks ennetähtaegsete valimiste toimumist kolm kuud hiljem.

Ehud Olmert jätkab ajutise peaministrina valitsuse juhtimist nii kaua, kuni uus valitsuskabinet on moodustatud ja ametisse kinnitatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles