Ando Kiviberg pürib parlamenti sooviga inimesi õnnelikumaks teha

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ango Kiviberg
Ango Kiviberg Foto: Peeter Langovits

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja ja Viljandi folgi pealik Ando Kiviberg kandideerib eelolevatel valimistel Viljandi- ja Järvamaal Isamaa ja Res Publica nimekirjas riigikokku.

Kivibergi eesmärk parlamenti pürgimisel on vaba ja loova käitumisega kodanikkonna edendamine, teatas partei pressiesindaja.

«Eesti peamine ülesanne on luua sellist ühiskonnakorraldust, mis võimaldab parimal võimalikul viisil meie inimestel õnnelikuks saada ja õnnelik olla. Õnnelik kodanik - see peab olema meie ühiskondlik kokkulepe,» lausub Kiviberg.

Tema sõnul saab meie rahvas päriselt vabaks siis, kui inimeste vahel on meie endi tegudega saavutatud usalduslik vahekord. Üks Kivibergi valimisteemasid on Eesti kultuuri edendamine. Tema hinnangul tuleks riiklikult ülalpeetavad kultuuriasutused ja -institutsioonid motiveerida koostööle ühiskonna huvides ja Eesti põhiseaduses kirjeldatud vaimus.

Lisaks toonitas pärimusmuusikafestivali korraldaja, et kodanikel peavad olema soodsad ja ärgitavad võimalused huvitegevuse korras enda loovust vabalt väljendada.

«Soovin, et eesti rahvas õpiks rohkem ise ennast usaldama, oma õiguste eest seisma ning julgeks enda jaoks olulisi küsimusi iseseisvalt otsustada,» ütleb Kiviberg.

Varem on Kiviberg riigikokku kandideerinud ühel korral, 1995. aastal Isamaa ja ERSP liidu nimekirjas. Toona sai ta 11 häält.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles