Maavanem viis Kristiine turu saaga kohtusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turg.
Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanem Ülle Rajasalu läheb Kristiine turu küsimuses Tallinna linnavalitsuse vastu kohtusse.

Rajasalu esitas Tallinna halduskohtule protesti, milles toob välja, et aadressil Kotkapoja tänav 2b turu rajamist puudutavad haldusaktid on seadustega vastuolus. Maavanem taotleb Kristiine linnaosa vanema turu rajamist puudutava korralduse tühistamist.

11. novembril saatis maavanem Tallinna linnavalitsusele ettepaneku viia 15 päeva jooksul Kristiine turu rajamisega seonduvad kohaliku omavalitsuse haldusaktid seadustega vastavusse. Kuna Tallinn ettepanekut ei järginud, otsustas Rajasalu kohtusse pöörduda.

Tallinna linn taotles Kristiine turu aluse maa sotsiaalmaana munitsipaalomandisse andmist 2007. aasta algul Harju maavanemalt eesmärgiga rajada sinna laste mänguväljak. Järelevalvemenetluses selgus aga, et linn on andnud kõnealuse maa rendilepingu alusel OÜ Ühinenud Turud kasutusse koos õigusega rajada maatükile turu toimimiseks vajalikud ehitised.

Rajasalu väitel pole linnavalitsus taotlenud riigi poolt talle sotsiaalmaana antud maa sihtotstarbe muutmist ja sellele järgnevat detailplaneeringu muutmist, mida nõuab seadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles