Ülle Rajasalu laseb uurida Kristiine turu tegevusloa seaduslikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turu avamine eelmisel reedel meelitas ligi hulga kohalikke inimesi, kellest enamus pooldas seda ettevõtmist.
Kristiine turu avamine eelmisel reedel meelitas ligi hulga kohalikke inimesi, kellest enamus pooldas seda ettevõtmist. Foto: Liis Treimann

Harju maavanem Ülle Rajasalu on saatnud tarbijakaitsele ja tehnilise järelvalve ametile kirja, et selgitada, kas Kristiine turu tegevusloa väljastamine vastab ikka seaduslikkusele ning kas tururajatised ei ole inimestele ohtlikud.  Täna sai ta Tallinna halduskohtust teate, et tema Kristiine turu rajamisega seotud protest on võetud menetlusse, kuid kohus teeb oma otsuse tõenäoliselt alles märtsis, kui Riigikogu valimised on läbi.

Rajasalu sõnul ei ole temal kui maavanemal pädevust turul kohtumenetluse ajaks kauplemine peatada.

«Saame ikka teha seda, mis on meie võimuses,» kinnitas maavanem. «Õiget maakasutust turu rajamiseks nagunii ei ole. Aga kasutusluba ja kauplemisluba peab neil ikka olema ning seda tahamegi kontrollida.»

Rajasalu sõnul saab ta palka selle eest, et teeb järelvalvet hoonete ja rajatiste püstitamise seaduslikkuse üle. Seetõttu ei saa Kristiine turuga seonduvat kuidagi poliitiliseks ajada, nagu mõned meediaväljaanded on püüdnud näitada. Kui Tallinn oleks teinud kõik seaduslikult, siis oleks ehk ka eesmärk saavutatud, kuid kindlasti oleks siis aega rohkem kulunud.

«Praegu tundub küll, et see turg oligi lihtsalt ajutiselt püsti pandud,» rõhutas Rajasalu. «Kahju on sellest, et Tallinn ei ole peale rendilepingu siiani mingeid muid dokumente esitanud. Tundub nii, et las maavanem kisab niikaua, kuni valimised läbi. See paistab olevat nende strateegia.»

Rajasalu pöördus esmaspäeval Tallinna halduskohtusse protestiga seoses Tallinna linnavalitsuse soovimatusega viia Kotkapoja 2b tänava sotsiaalmaal Kristiine turu avamiseks ja tegutsemiseks antud kohaliku omavalitsuse haldusaktid põhiseaduse ja muude õigusaktidega vastavusse.

Maavanem taotleb Kritiine linnaosa vanema tänavu 17. veebruari korralduse tühistamist. Selle dokumendiga tunnistati Kotkapoja 2b haljasala kasutusse andmise eelläbirääkimistega pakkumise võitjaks firma OÜ Ühinenud Turud, kes praegu turgu ka haldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles