Lõuna-Korea viis Yeonpyeongi saarele raketid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheonma.
Cheonma. Foto: SCANPIX

Korea Vabariigi sõjajõud paigutasid möödunud nädalal Korea RDVi suurtükitule alla sattunud Yeonpyongi saarele maa-õhk tüüpi lühimaa õhutõrjesüsteemi.

Lõuna-Koreale kuuluv Yeonpyongi saar asub vaidlusaluse Kollase mere piiri lähistel, mida Põhja-Korea ei tunnista. Nädala eest tulistas Põhja-Korea saarele umbes 170 suurtükimürksu, milles hukkusid kaks Lõuna-Korea sõdurit ja kaks tsiviilisikut.

Kahe riigi suhted muutusid äärmiselt pinevaks ja pinged poolsaarel pole vaibunud. Nüüd teatas armeele lähedalseisev allikas Yonhapile, et Lõuna-Korea on paigutanud Yeongpyongi saarele Cheonma-tüüpi raketid, mis tabavad sihtmärki efektiivselt kümne kilomeetri raadiuses.

Seejuures asub Põhja-Korea rannik saarelt tosina kilomeetri kaugusel, mis tähendab, et sealsed suurtükipositsioonid jääksid rakettide laskeulatusse.

Ka on saarel suurendatud 155-millimeetriste iseliikuvate haubitsate K9 arvu ning tugevdatud veelgi saarel asuvaid õhukaitse raketisüsteeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles