Ametnik: noored ei oska tööturul läbi lüüa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Töötukassa Euresi teenusejuhi Marta Traksi hinnangul võib noortel tööturul edukas olemiseks vaid haridusest väheks jääda, sest praegu ei suuda nad seal konkureerida.

«See võib-olla ongi üks nõrgemaid kohtasid, et nad ei tea, kuidas läbi lüüa töötuturul,» vahendab ERR Uudised Traksi sõnu.

Tema arvates vajavad noored natuke ergutamist ning sel eesmärgil korraldatakse neile töötugruppe ja töötubasid, kus saab kogemusi vahetada ning tööturul edu saavutamiseks uusi teadmisi ja oskusi omandada.

Tänavu esimeses kvartalis üle 40 protsendi tõusnud noorte töötus vähenes kolmandas kvartalis 28 protsendini, aga sellegipoolest on Eesti noored tööturul endiselt kõige kehvemas olukorras.

Tõnis Lukas kinnitas täna «Teeviida» infomessil, et Eestis pakutav haridus vastab üha enam tööturu vajadustele, millest annab tunnistust kõrgharidusega töötute suhteliselt väike arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles