Analüütikud: uus tulija elavdab börsi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Börs
Tallinna Börs Foto: Mihkel Maripuu

LHV ning Swedbanki analüütikute sõnutsi mõjuks tee-ehitaja TREV-2 Grupi IPO börsile kindlasti elavdavalt ning annaks investoritele nägemuse ehitussektorist.

Swedbanki analüütik Pertti Rahneli märkis, et uute ettevõtete tulemine börsile on kindlasti tervitatav ning lisab kohalikule kapitaliturule sügavust.

«Positiivne on seegi, et noteeritud ehitusettevõtete nimekiri täieneb - see võimaldab investoritel senisest paremini võtta nägemust sektori kohta üldiselt, eelistamata ühte või teist ettevõtet.»

LHV analüütik Erki Kert lisas, et finantskriis peletas nii investorid kui ettevõtted, kes kaalusid börsiletulekut, aktsiate noteerimisest börsil eemale ja keskenduti pigem ellujäämisele.

Tallinna börsi atraktiivsusele ja aktiivsusele andis tema sõnul täiendavat negatiivset mõju kindlasti ka Eesti Telekomi börsilt lahkumine.

«Tänaseks on õnneks suhtumine muutunud ning uute börsiletulekute vastu on huvi kerkinud nii investoritel kui ka ettevõtjatel. Kõrgenenud huvi uute noteerimiste vastu kinnitab kas või Eesti Energia võimalik börsiletulek, mis pakkus väga palju kõneainet, kuid otsustati siiski peatada, samuti Premia Foodsi soe vastuvõtt börsile.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles