Eriüksuslased lammutasid telklinnaku Kiievi kesklinnas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telklinnak Kiievi kesklinnas Maidanil
Telklinnak Kiievi kesklinnas Maidanil Foto: SCANPIX

Kiievi kommunaalametnikud likvideerisid täna varahommikul eriüksuslaste kaasabil telklinnaku Iseseisvusväljakul ehk Maidanil.

Linnaku olid rajanud ettevõtjad, kes protesteerisid sellega uue maksukoodeksi vastu, vahendas Ukrainskaja Pravda.

Üks protesteerijatest rääkis portaalile ЛiгаБiзнесIнформ, et kella 4 paiku saabusid väljakule koristajad, hakkasid võtma maha telke ja loopima neid veoautode kastidesse. Kell 6 oli linnak täielikult likvideeritud.

Portaali PBK-Ukraina andmetel viibis varahommikul laagris umbes sada inimest. Öistest aktsioonidest Maidanil võttis osa mõnisada inimest, päevastest tuhandeid protesteerijaid.

Pärast linnaku likvideerimist ümbritsesid Iseseisvusväljaku siseministeeriumile alluvad sõdurid. Ukrainskaja Pravda andmetel paigutati väljakule ligi 500 miilitsatöötajat ja eriüksuslast.

Siseministeeriumi teatel on juurdepääs väljakule piiratud seoses näärikuuskede püstitamisega.

Protestiaktsioon Maidanil kestis ligi kaks nädalat. Ettevõtjad väljendasid sellega arvamust uue maksukoodeksi üle. Nende rahulolematuse põhjustas näiteks kärped tegevusevaldkondade loetelus, mille kohta kehtib sama maksumäär.

Väikeettevõtjate ja keskmiste suurusega ettevõtmistele tähendas uus seadus maksukoormuse suurenemist.

Maksureformi vastu suunatud miitinguid leidis aset ka teistest Ukraina linnades.

Kriitika tõttu president Viktor Janukovitš uut maksuseadust kohe ei allkirjastanud ja saatis selle ülemraadasse muudatuste tegemiseks tagasi. Muudatused võeti vastu 2. detsembril, kuid ettevõtjaid need ei rahuldanud ja nad ähvardasid miitingutega jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles