Solarisse saabusid EFA auhinnakujud

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krõbedas pakases seisis reede lõuna ajal Solarise keskuse lõunapoolse sissekäigu ees oranž TNT kaubik, milles pappkastid Euroopa Filmiauhinnakujukestega.


«Kokku on neid 26,» ütles Andrus Liivand kullerfirmast TNT. «Me mitte ainult ei toonud kujusid Tallinnasse, enne seda toimetasime EFA žürii liikmetele kätte 2300 võistlusfilmi.» Liivandi sõnul on kujud Tallinnas tegelikult juba nädalapäevad, aga seni hoiti neid TNT Tallinna keskuses. «See vastab kõige rangematele rahvusvahelistele turvasertifikaatidele,» sõnas Liivand. Siiski, õlgu judistades keeldus ta mõtlemast juhusele, kui mõni kujuke oleks siiski kaotsi läinud. Kuni homse auhinnagalani hoiustatakse trofeesid Solarises.

Kuju ise kujutab endast ümmargusel marmoralusel seisvat umbes 30-sentimeetrist hõbedast naisefiguuri, mis kannab filmilindist tehtud rüüd. «Näeb välja nagu Anu Saagim,» märkis üks kujude vastuvõtmist vaatama tulnud ajakirjanikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles