Uued praamid on inspireeritud rahvusornamentikast (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TS Laevad

Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad avalikustas eile eelolevast sügisest suursaarte ja mandri vahelisi liine teenindama hakkavate parvlaevade sise- ja väliskujunduse.

Tõllu, Pireti, Leigeri  ja Tiiu väliskujunduse lõi loovagentuur Identity. Uute parvlaevade sisekujunduse lahendusi (all nurgas) aitas laevaehitajatel valida sisearhitekt Pille Lausmäe.

«Inspiratsiooni saime sümmeetriast, kuna nii laev kui ka marsruut on sümmeetrilised. Kasutasime etnograafilist motiivi, mis ei esinda konkreetse paiga mustrit, vaid on suurendatud ja üldistatud variant,» ütles Identy loovjuht Ionel Lehari.

Spetsiaalselt tellitud neli uut parvlaeva – Tõll ja Piret Saaremaa liinile Virtsu-Kuivastu ning Leiger ja Tiiu Hiiumaa liinile Rohuküla-Heltermaa – ehitatakse Poolas Remontowa ja Türgis Sefine laevatehastes, kummaski tehases kaks laeva. Sõitmist alustavad need 1. oktoobrist 2016. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles