Peasanitaararst: Ukrainas sureb iga päev grippi kümme inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina pealinnas Kiievis kantakse nägude ees maske, vältimaks gripiga nakatumist
Ukraina pealinnas Kiievis kantakse nägude ees maske, vältimaks gripiga nakatumist Foto: SCANPIX

Ukrainas sureb iga päev kümme inimest gripi või hingamisteede haiguste tüsistustesse, sest nad ei pöördunud õigeaegselt arsti poole, ütles Ukriana peasanitaararst Svjatoslav Protass reedel teabetunnis.

«Iga päev pöördub gripi tõttu arsti poole 80 000 inimest. Tänu teavituskampaaniale hakkasid inimesed pöörduma arsti poole juba haiguse esimesel päeval, kuid sellegipoolest sureb tüsistustesse kümme inimest päevas. Keegi neist ei olnud vaktsineeritud,» ütles Protass.

Tervishoiuministeeriumi andmetel on epideemia algusest laboratoorselt tuvastatud 155 gripisurma, neist kaks olid alla 17-aastased lapsed ja üks rase naine. Kõige surmatoovam on gripp Odessa oblastis (32 surmajuhtumit), järgnevad Vinnõtsja 13, Zaporižžja 12 ja Rivne oblast 11 juhtumiga.

Gripihooaja algusest on haigestunud 3,1 miljonit inimest ehk kaheksa protsenti elanikkonnast. Kõige rohkem haigestunuid on Kiievi linnas ja oblastis, kus haigestus vastavalt 15,5 ja 11,5 protsenti elanikkonnast. Kõige vähem haigusjuhte on  Taga-Karpaatias (4,8 protsenti) ja Harkivi oblastis (3,4 protsenti).

Protassi sõnul on Ukrainas väga vähe gripi vastu vaktsineerituid, kõigest 123 000 inimest ehk 0,3 protsenti elanikkonnast. Samas on arenenud riikides see näitaja 30-50 ja riskirühmades 70 protsenti.

29. jaanuariks oli õppetöö peatatud 12 863 laste- ja õppeasutuses.

Tervishoiuministeeriumis märgiti, et inimeste sagedasem arsti poole pöördumine ja karantiinimeetmed peaksid andma tulemusi juba järgmiseks nädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles