Bossanoovakuninga 7 elu 39 etenduse fantaasiates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Uno Bossa ehk Uno Loobi seitse elu”
“Uno Bossa ehk Uno Loobi seitse elu” Foto: Rakvere Teater

Vähem kui kaks hooaega tagasi käivitus Rakvere teatris üks hooaja tähtsamaid ja suuremaid ettevõtmisi – džentelmeni, spordimehe, pedagoogi ja lembelauliku, bossanoova maaletooja Uno Loobi (85) elu lugu-laul.

Õigemini mängisid ja fantaseerisid armastatud laulja elu ja karjääriga “Uno Bossa ehk Uno Loobi seitse elu” idee autor ja lavastaja Hardi Volmer, liikumisjuht Oleg Titov ja näitekirjanik Peep Pedmanson, küsides, mis kõik võinuks juhtuda, kui Loop oleks oma elus teinud teistsuguseid valikuid.

Alternatiive otsis ka idee omanik Volmer. See eriline lugu-laul keerles üdini mitmekülgse ja andeka mehe peas mitu aastat. Esialgu plaaniti etendust Uno Loobi 80. sünnipäevaks – Laulasmaa sadamas ja Märt Avandiga. Mõni aeg hiljem hakati nimiosalisega varieerima, palju räägiti ka meie kandi laulikust Tanel Padarist. Mõttest tookord aga kaugemale ei jõutudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles