Rakvere noored soovivad suusabussi

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu liige Rannar Vassiljev arutles õpilastega koolikeskkonna teemal.
Rakvere linnavolikogu liige Rannar Vassiljev arutles õpilastega koolikeskkonna teemal. Foto: Meelis Meilbaum

Teisipäeval kogunes hulk Rakvere gümnaasiumi õpilasi aulasse, et arutleda selle üle, mida saaks Rakvere linnas paremaks muuta ja mida teha selleks, et noorte murekohad ka ametnikeni jõuaksid.

Tegemist oli rahvusvahelise neljaetapilise noortealgatuse “Exceed the Wall” ehk “Ületa oma müür” esimese etapiga. Programm pakub noortele alternatiivset eneseväljendusvõimalust – rääkida kaasa kohaliku elu kujundamisel. Toimuvad arutelud, tutvutakse filmitegemise baastõdedega ja valmima peaksid lühifilmid, mis toovad esile kogukonna tugevusi või osutavad probleemkohtadele, pakkudes sealjuures lahendusi olukorra parendamiseks. Toimub kuus arutelu/töötuba, et saada võimalikult lai ülevaade õpilaste arvamustest ja see linnavalitsusele edastada.

Noortealgatuse koordinaator Karl Andreas Sprenk ütles, et talle on oluline küsimus, kuidas noored saaksid oma arvamust kuuldavale tuua. Sprenk on olnud seotud Rakvere gümnaasiumi filmifestivalide korraldamisega ning alati on seal leidunud filme, kus on tõstatatud mõni sotsiaalne probleem. Ent see ei peaks olema ainus võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles