Tallinna loomaaias pandi magama viimane puuma Asa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuma Asa.
Puuma Asa. Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Möödunud nädala esmaspäeval võtsid loomaaednikud vastu raske otsuse – magama pandi puuma Asa, viimane selle liigi esindaja Tallinna loomaaias, kes pea 15 aastat tagasi siinsamas ilmavalgust oli näinud.

Kevadisemaks keeranud ilm on lubanud linnutiikidele ujuma algselt Austraalia päritolu, kuid nüüd pargilinnuna küllaltki laialt levinud mustluiged. Loomaaia põhjavärava läheduses Veskimetsa veeres on kuulda kakkude huikeid. Kotkad kullimäel on õhevil, nokitsevad pesade kallal ja peavad pulmi.

Kes tahab suurte röövlindude kevadistest askeldustest kohapeal osa saada, peab kiirustama. Et linnud rahulikult haudumisele keskenduda saaksid, hakatakse kullimäge järk-järgult külastamiseks sulgema niipea, kui esimene muna kõige varajasemate pesitsejate habekotkaste pessa potsab.

Kesknädalal lõi kevad taas südamesse teravmokk-ninasarvikutele, kuid pikemalt nad siiski koos olla ei saanud, sest õueaedik oli päris libedaks sulanud.

Möödunud reedel sai täiendust loomaaia titetoa india rippkõrvkitsetallede kari: juurde sündis veel üks talleke, kes vajab lutipudelist toitmist. Viimsist aga toodi loomaaia karantiini kosuma noor kühmnokk-luik.

Kesknädalal said roosapelikanid maha juba neljanda munaga, mis paigutati inkubaatorisse. Nädala lõpul aga selgus, et nende esimesena munetud muna oli siiski viljastamata.

Teisipäeva õhtul loomaaia looduskoolis aset leidnud järjekordne Eesti Ornitoloogiaühingu heategevuslik loodusteemaline mälumäng Tallinnas tõi seekord kokku rekordarvu mängijaid. Loomaaia punakael-laglede ja linnukaitsetalgute toetuseks koguti 90 eurot. Ees on ootamas veel neli mängu, millega saab ühineda, tulles oma võistkonnaga või liitudes olemasolevate võistkondadega.

Idamaade kalendri järgi veebruaris algavat ahviaastat saab loomaaias vastu võtta pühapäeval, 7. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles