Mogherini kinnitas, et EL toetab pingutusi laevakaitsjate olukorra lahendamisel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepresident ja ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini.
Euroopa Komisjoni asepresident ja ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Federica Mogherini kinnitas Euroopa Parlamendi liikmele Urmas Paetile saadetud kirjas, et Euroopa Liit jätkab Indias kinnipeetud Eesti ja Briti kodanikest laevakaitsjate olukorra jälgimist ning toetab Eesti ja Briti valitsuse pingutusi olukorrale lahenduse leidmisel.

«Euroopa Liit jälgib järjepidevalt Eesti ja Briti kodanikest laevakaitsjate juhtumit. Tamil Nadu kohtu otsus mõista Eesti ja Briti laevakaitsjad viieks aastaks vangi tuli suure üllatusena,» ütles Mogherini ning lisas, et Euroopa Liit on antud juhtumit korduvalt tõstatanud kohtumistel India esindajatega.

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet saatis jaanuari keskpaigas India välisministrile Sushma Swarajle, India suursaadikule Euroopa Liidu juures Manjeev Singh Purile, India suursaadikule Soomes ja Eestis Ashok Kumar Sharmale ja ELi välisasjade kõrgele esindajale Federica Mogherinile kirja, milles palus nende tugevat toetust Eesti kodanikest laevakaitsjate koju aitamisel, arvestades India kohtu otsust mehed viieks aastaks vangi mõista.

«Laevakaitsjate küsimuses tuleb kiiresti positiivse lahenduseni jõuda, et nad saaksid koju,» lisas Urmas Paet.

Poolteist nädalat tagasi võttis Euroopa Parlament vastu ka resolutsiooni, milles kutsub Indiat laevakaitsjate vabanemise osas üles kiirele positiivsele lahendusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles