Austraalia lahtistel võidutsenud Murray näitas nooremale vennale finaali eel eeskuju

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Murray (paremal) ja Bruno Soares võitsid Austraalia lahtistel meeste paarismängu.
Jamie Murray (paremal) ja Bruno Soares võitsid Austraalia lahtistel meeste paarismängu. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel jäid meespaarismängus alistamatuks Jamie Murray ja Bruno Soares, alistades finaalis 2:6, 6.4, 7:5 Kanada-Tšehhi veteranpaari Daniel Nestor - Radek Štepanek.

29-aastane Murray näitas sellega head eeskuju aasta nooremale vennale Andyle, kes kohtub Eesti aja järgi homme hommikul meesüksikmängu finaalis maailma esireketi, serblase Novak Djokoviciga. Jamie Murrayle oli tegu elu esimese suure slämmi turniiri võiduga meespaarismängus, mullu jõudis ta koos John Peersiga mängides finaali nii Wimbledonis kui ka US Openil. Küll aga on tal 2007. aastast koos Jelena Jankoviciga kirjas Wimbledoni segapaarismängu tiitel.

33-aastase brasiillase Soaresega mängitakse seejuures koos alles alates käesolevast hooajast. Soaresi senine parim tulemus meespaarismängus oli 2013. aasta finaalikoht US Openil, kusjuures koos Alexander Peyaga mängides kaotati toona finaalis Štepanekile ja Leander Paesile. Ent ka Soares on kaks korda tulnud suure slämmi turniir võitjaks segapaarismängus, sest 2012. ja 2014. aastal võitis ta US Openi koos vastavalt Jekaterina Makarova ja Sania Mirzaga.

Vastastel kahe peale vanust 80 (!) aastat

Finaalis seekord koos 37-aastase Štepanekiga kaotajaks jäänud 43-aastane Nestor on paarismängudes suure slämmi turniiril võidutsenud tervelt 12 korda. Austraaliast on tal 2002. aastast kirjas meespaarismängu võit koos Mark Knowlesiga, lisaks on ta neli korda võidutsenud Prantsusmaa lahtistel, kaks korda Wimbledonis ja korra USA lahtistel. 2000. aastast on tal auhinnakapis ka olümpiakuld.

Segapaarismängus on Nestor võitnud Austraalias kolm korda, viimati 2014. aastal koos Kristina Mladenoviciga. Lisaks võitis ta koos Mladenoviciga 2013. aastal ka Wimbledonis, finaalis alistati toona Soares ja Lisa Raymond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles