Postimees on Tallinn Music Weeki meediapartner

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seni siseruumides toimetanud muusikafestival Tallinn Music Week (TMW) väljub sel aastal ka vabasse õhku, 28. märtsist 3. aprillini kestev linnafestival hõlmab endas nii muusikat, söögikultuuri, disaini, töötubasid ja lõpeb käsitööõlle festivaliga, kus tutvustatakse maailmaklassi väikepruulikodasid. Sel aastal on TMW meediapartner Postimees. 

Kaheksandaks tegutsemisaastaks üheks Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa loovkogukondade olulisimaks kohtumispaigaks ning regiooni põnevaimaks muusika-, kultuuri-, ja hea toidu sõpru kokku meelitavaks linnafestivaliks kujunenud TMW programm on tänavu mahukam ning mitmekülgsem kui kunagi varem. Üha uusi maitseid ja värve omandav festival sisaldab lisaks rahvusvahelise kooslusega muusikaprogrammile taas tasuta «Linnalava» kontserte linna avalikes paikades ning veerandsadat Tallinna mõnusaimat söögikohta esitleva «Maitsed» programmi, sealhulgas TMW pop-up restorani, mille menüü eest vastutab Eesti parimate restoranide nimistusse kuuluv Viljandi kohvik Fellin. Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kaasaegse kunsti eriprogramm «TMW kunst» keskendub seekord noorele eesti kunstile ja õllegurmaanide festival Tallinn Craft Beer Weekend tutvustab taas maailmaklassi kuuluvaid väikepruulikodasid.

Esmakordselt liitub tänavu TMWiga piirkonna põnevaimat disaini ja brände tutvustav kahepäevane Kultuurikatlas toimuv Disainiturg, kuhu lisaks Eesti disaineritele on oodata külalisi ka Leedust, Lätist, Soomest ja Rootsist. Varasematel aastatel peamiselt muusikale keskenduvate vestluste sari «Jutud» laiendab tänavu teemaderingi teadusest toiduni ja kodaniku rollini 4. tööstusrevolutsiooni eelses maailmas.  TMW, Music Estonia ja lauluvõistluse Eesti Laul käivitatud Eesti Laulu Akadeemia koostöös toimub TMW raames ka esimene professionaalsete laulukirjutajate laager Baltikumis, mida kureerib kogenud Rootsi muusikakirjastaja Ben Malén. 

Baltikumi suurima siseruumides toimuva festivalina tuntust kogunud TMW kolib sel korral ka õue ning avab üle linna nii välilavasid kui tänavatoidualasid. Koostöös EKA sisearhitektuuri osakonnaga on valmimas linnaruumi hõlmav kunstiprojekt ning sündimas on ka soundtrack Tallinna linnale, mille loovad BBC Radio 3 saatejuht Nick Luscombe koos Üle Heli festivali korraldaja Aivar Tõnsoga.

Homme, kolmapäeval, 3. veebruaril kuulutatakse välja TMW üle 200 esinejast koosnev erinevaid muusikažanreid hõlmav muusikaprogramm. Aasta-aastalt üha rohkem välisesinejaid ligi tõmbavale festivalile laekus rekordarv esinemissoove ligi 1300 artistilt 47 riigist.

Festivalipassid hinnaga 45 eurot, mis tagavad sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames, on veel täna, 2. veebruaril saadaval soodushinnaga 45 eurot.

TMW delegaadipass, mis tagab pääsu festivali raames 1.–2. aprillini toimuvale muusikatööstuse konverentsile, on samuti kuni tänase, 2. veebruarini veebruarini saadaval soodushinnaga 160 €.

TMW 2016 kuupäevad: 28. märts – 3. aprill

28. märts – 3. aprill: TMW maitsed, TMW jutud

29. märts – 3. aprill: TMW kunst

30. märts – 2. aprill: Linnalava

31- märts – 2. aprill: festivali põhiprogramm

1.–2. aprill: TMW muusikatööstuse konverents, Tallinn Craft Beer Weekend

2. – 3. aprill Disainiturg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles