Tantsusaate finalistid vajavad külma närvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi võidutsesid Argo Ader ja Helena Liiv.
Kaks aastat tagasi võidutsesid Argo Ader ja Helena Liiv. Foto: Marina Puškar

Kuigi ükski kolme eelnenud hooaja võitja ei soovi pühapäeval lõppeva saate «Tantsud tähtedega» parimat ennustada, nendivad nad siiski, et Liina Vahter on läbi teinud suurima muutuse ning poisilikust tüdrukust on saanud hästi tantsiv daam.



«Tantsud tähtedega» kõik eelmised hooajad on lõppenud meesstaari võitjaks kroonimisega – 2006. aastal Mikk Saar, 2007. aastal Koit Toome ja 2008. aastal Argo Ader. Sel pühapäeval võidab saate aga naine – kas Liina Vahter või Ithaka Maria Rahula.

Ader tunnistab, et tema on staaridest rohkemgi pöialt hoidnud tantsutreeneritele Mairold Millertile ja Marko Kiigajaanile. «Ma sain nendega nii hästi läbi ja ma tõesti soovisin neid mõlemaid finaalsaates näha – nii läkski,» rõõmustas ta.

Ader lisas, et mõlema treeneri partnerid on väga palju arenenud. «Liina on selles mõttes väga hea näide,» nentis ta. «Mairold ikka rääkis, kui palju vaeva ta peab nägema, et Liina tantsima saada ja poisilikust tüdrukust daam välja tuua. Mul on tõesti väga hea meel, et Liina nii kaugele on jõudnud.»

Tantsusammude selgekssaamine nõudis Aderi sõnul ka temalt endalt väga suurt pingutust. «Mõtlesin küll, et mis see siis ära ei ole, aga see oli ikka uskumatult raske,» tõdes ta ning lisas, et isegi sportlasena oli igat oma liigutust raske kontrollida.

«Tänu tantsusaatele oskan ma nüüd mingil määral kümmet tantsu – nii Ladina-Ameerika tantse kui ka standardtantse,» nentis ta.

Kuidas aga tundis Ader end pingelise finaali eel? «Mina nägin ikka kõige kõrgemat sihti ja mul oli soov võita,» ütles ta ning märkis, et sügaval sisimas ta seda loota ei julgenud – juba sellepärast, et tema vastaseks oli Maarja-Liis Ilus, kes on eestlastele palju tuntum.

«No ja kui see võit tuli, siis oli muidugi väga mõnus tunne – see oli nagu suur tasu tehtud töö eest,» sõnas Ader. Rahulal ja Vahteril soovitab ta finaali nautida: «Pole mõtet üle pingutada!»

Ka Koit Toome tunnistab, et tantsusaates osalemine oli kogemus kogu eluks. «Mul on väga hea meel, et selle pakkumise vastu võtsin,» ütles ta. «Tants on midagi sellist, millega ma pole kunagi tegelenud ja millega ma sellisel moel ilmselt kunagi tulevikus ka ei tegele.»

Pühapäevaseks finaalsaateks on Toome sõnul Vahter ja Rahula oma tuleristsed kätte saanud ning suurem töö on juba tehtud. «Selle aja peale on igal paaril juba poolehoidjad välja kujunenud – finaal on ainult lõpu vormistamine,» teadis ta omast kogemusest rääkida.

Kuigi mõlemad paarid on Toome sõnul sümpaatsed ning kindlat lemmikut tal ei ole, nentis ta, et Vahteri puhul on tegemist täieliku tuhkatriinu-looga. «Kuna ta on algusest peale saanud vastu päid ja jalgu nii tantsimise osas kui selle pärast, et ta on poisilikum – siis seda enam on inimesed talle kaasa elanud, kui ta sellise muutuse on läbi teinud,» ütles ta. «Ithaka Maria on kogu aeg tugev tegija olnud.»

Mikk Saar vaatab tantsusaatele tagasi külma rahuga. «Ma ei ole eriti emotsionaalne inimene ja seepärast ma seal eriti ei närveerinud,» kinnitas ta. «Olga (Kosmina – Saare tantsutreener) ei saanud aru, et mis mul viga on – talle tundus, et mul on lihtsalt ükskõik. Aga tegelikult olen ma lihtsalt rahulik inimene.»

Veel meenub Saarele pidev trenn. «Olime ööd ja päevad tantsusaalis, mingit muud elu ei olnudki kui kaks-kolm kuud järjest kepsutamist,» rääkis ta. «Lolliksminemise tunne oli juba lõpus.»

Samas leiab Saar, et sai saatest väärt kogemuse. «Ei tohi üle dramatiseerida ja end üles kruttida, siis lähevad sammud sassi,» andis ta nõu tänavustele finalistidele.

Tantsusaate finaal

Pühapäeval kell 20.05, Kanal 2

•    Ithaka Maria Rahula ja Marko Kiigajaan esitavad samba, valsi ja shownumbri.

•    Liina Vahter ja Mairold Millert esitavad tango, rumba ja shownumbri.

•    Laval on kõik selle hooaja tantsupaarid, kes esitavad oma lemmiknumbri: Tarmo Kruusimäe ja Karin Lillemaa – tšatša; Dave Benton ja Valeria Fetissova – üllatus, täiesti uus number; Urve Palo ja Aleksandr Makarov – fokstrott; Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse – üllatus, täiesti uus number; Ženja Fokin ja Aleksandra Žeregelja – tšatša; Nastja ja Marko Mehine – fokstrott.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles