Kohus mõistis paadunud liiklushuligaani õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Raske liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatud paadunud liiklushuligaan väljus esmaspäeval Harju maakohtust õige mehena, kuna kohus leidis, et ta tuleb õigeks mõista.

Prokuratuur süüdistas varem neli korda purjuspäi autojuhtimise eest kohtulikult karistatud 29-aastast Janarit liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanule rasked vigastused, ning karistuse kandmisest kõrvalehoidmises. Kohus otsustas siiski noormehe õigeks mõista, avaldades oma motiivid lähipäevil.

Õnnetus juhtus 2006. aasta 22. juuli varahommikul Harjumaal Kahala-Andineeme teel, kus terve öö magamata purjus 29-aastane Janar otsustas minna oma kolmanda seeria BMWga kiiruskatseid tegema, seisis süüdistuses.

Maantee esimesel kilomeetril kaotas lubatud sõidukiirust ületanud Janar süüdistuse järgi auto üle kontrolli ning teelt välja kaldunud sõiduk rullus üle katuse. Janari kõrval istunud 24-aastasel Danielil oli turvavöö kinnitamata ning noormees sai õnnetuses eluohtlikke vigastusi.

Politsei alustas Janari suhtes kriminaaluurimist ning selle kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdistuse karistuse kandmisest kõrvalehoidmises ning liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanule rasked vigastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles