16 näljast ilvest söövad loomapargi pererahva vaeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaveski loomapark
Alaveski loomapark Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alaveski loomapark on metsaelukate poolest rikkam kui kunagi varem, kuid loomarikkus kipub aga pargipidajaid puruvaeseks tegema, sest lubaduste kiuste ei kipu metsloomatahtjad neid Alaveskilt minema viima, süüa tahab aga suur loomapere iga päev.

Kui teiste loomadega loomapargi peremehel Rein Kõivul muret pole, siis 16 ilvesega kisub asi nutuseks, sest leedukate ja poolakate sõnamurdlikkuse pärast ähvardavad näljased loomad pererahva lausa nälga jätta, kirjutas Õhtuleht.

«Majanduslangus jõudis aga pika tiiruga suve lõpuks meieni - ühel hetkel oli ühel pool aeda loomi rohkem kui teisel pool inimesi,» nentis Kõiv.

Tema sõnul võtsid nad mõni aasta tagasi kaks ema- ja ühe isailvese teadmisega, et nende järglasi ootavad Poola ja Leedu metsad, kuid praegu on poolakad täiesti kadunud ega vasta isegi telefonikõnedele.

Mehe sõnul kulub ühe ilvese toidule ligi 30 krooni päevas ja praegu püsitakse elus veel vaid tänu vastutulelikele sea- ja kanakasvatajatele, kellelt odavat liha saadakse, sest vastasel juhul tulnuks pood juba kinni panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles