Valitsuse kriisikomisjoni veel kokku ei kutsuta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt õppuselt «Lumetorm 2010», kus valitsuse kriisikomisjon pidas telesilla kaudu spetsialistidega nõu. Seoses tormiga Monika pole komisjoni veel kokku kutsutud.
Pilt õppuselt «Lumetorm 2010», kus valitsuse kriisikomisjon pidas telesilla kaudu spetsialistidega nõu. Seoses tormiga Monika pole komisjoni veel kokku kutsutud. Foto: Siseministeerium

Valitsuse kriisikomisjoni ei ole praegu plaanis kokku kutsuda, kuna vajadus selleks tekib alles siis, kui päästeamet enam tormikahjude haldamisega hakkama ei saa, märkis valitsuse kommunikatsioonibüroo direktori asetäitja Martin Jaško.

Postimees.ee küsis Jaškolt, kas on plaanis kokku kutsuda kriisikomisjon seoses sellega, et Padaorus on sajad inimesed lumevangis, kaks inimest on Lõuna-Eestis surnuks külmunud ning tuhanded inimesed on elektrita.

«Natuke aega tagasi siseministeerium sellist vajadust ei näinud. Kui olukord muutub, siis antakse sellest kindlasti teada. Hetkel siseministeerium ja päästeamet haldavad olukorda,» kommenteeris Jaško. Tema sõnul annab päästeamet teada, kui nad enam hakkama ei saa ning seejärel langetatakse kriisikomisjoni kokkukutsumise otsused.

Vastavalt valitsuse määrusele «Vabariigi valitsuse kriisikomisjoni põhimäärus ja koosseis» moodustatakse kriisikomisjon kriisireguleerimisalase tegevuse koordineerimiseks. Komisjoni esimeheks on siseminister, kelle ülesanne on ka komisjoni istungite kokku kutsumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles